Zoeken

Ikea Marokko: ruim 400 banen en een minimumloon van 4000 dirham

26 mei 2015 - 14:17 - Economie

©

Ikea heeft de aanwerving van personeel voor zijn eerste winkel in Marokko afgerond. Ruim 400 mensen werden gerekruteerd. De Zweedse meubelgigant belooft een netto minimumloon van 4000 dirham.

In totaal werden 360 winkelmedewerkers en 47 managers (95% zijn Marokkaan) aangeworven. De groep kreeg ruim 26.000 cv’s en selecteerde daar 2000 van. De kandidaten werden gekozen voor hun vaardigheden, waarden en woonplaats. De groep geeft namelijk de voorkeur aan mensen uit Zenata en Mohammedia. Er werd geen rekening gehouden met diploma’s en ervaring. Dat stelt Marino Maganto, CEO van Ikea Marokko.

De 2000 kandidaten werden uitgenodigd voor een individueel- en een groepsgesprek. De resterende kandidaten kregen daarna nog sollicitatiegesprekken met een manager van Ikea en met de afdelingshoofd voor wie ze zouden gaan werken. Een aantal sollicitatiegesprekken gebeurden in het Darija om aan alle kandidaten dezelfde kans te geven.

De nieuwe medewerkers ondertekenden op maandag 18 mei een contract voor onbepaalde tijd. De minimumloon werd vastgelegd op 4000 dirham. Ikea-medewerkers krijgen een opleiding en hebben ook recht op een gratis ziektekostenverzekering, een pensioenplan, transport en restauratie aan een voordelige prijs.

Ikea Marokko bouwt een winkel van 26.000 m2 in Zenata, regio Casablanca, voor 40 miljoen euro. De opening staat gepland voor eind dit jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team