Zoeken

Ikea gaat prijzen aanpassen aan Marokkaanse markt

1 december 2014 - 11:51 - Economie

©

De eerste Ikea-winkel in Marokko wordt 26.000 m2 groot en zal in het derde kwartaal van 2015 openen. Dat zegt Marino Maganto, CEO van SYH Marokko, filiaal van het Koeweitse Al Homaizi die de Ikea-franchiserechten in Marokko bezit.

De Zweedse woonwinkelgigant is momenteel massaal aan het aanwerven in Marokko. Alle werknemers krijgen een vast contract, een medische dekking, pensioen en transportkosten. In totaal zal de nieuwe Ikea-vestiging in Zenata, 400 directe banen en meer dan 1000 indirecte banen opleveren.

Volgens Maganto zullen ook de prijzen worden aangepast aan de Marokkaanse markt. De prijzen worden namelijk per land vastgesteld en niet door de Nederlandse moedermaatschappij. Ikea wil in Marokko moderne inrichtingsoplossingen aanbieden tegen prijzen die toegankelijk zijn voor een meerderheid Marokkanen.

Ikea bestaat sinds 1943 en werd door de Zweedse ondernemer Ingvar Kamprad opgericht. De groep heeft 346 winkels in 43 landen. Vorig jaar behaalde de meubelgigant een omzet van 27,9 miljard euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team