Zoeken

Hakim Ziyech: "Oranje boeit met niet. In Marokko krijg ik niets dan waardering."

26 maart 2018 - 20:38 - Sport

©

Bij elke nederlaag van Oranje wordt opnieuw gesproken over de keuze van Hakim Ziyech om voor Marokko en niet voor Nederland uit te komen. Voetbalverantwoordelijken worden er elke keer weer van beschuldigd niet genoeg te hebben gedaan om de aanvaller te overtuigen.

"Had Danny Blind de uitblinkende Ziyech international gemaakt in plaats van hem te laten lopen, dan was er misschien nog wat te genieten geweest in het stadion van de club van Ziyech. Want zo’n speler als Ziyech, hoe vaak bekritiseerd ook, die mist Oranje. Iemand die vooruit denkt, die iets durft, die zich niet druk maakt om een keer balverlies meer”, schreef de Volkskrant na de nederlaag van Oranje tegen Engeland op vrijdag.

Marokko won dezelfde avond een oefenduel tegen Servië in Turijn met 2-1, ondermeer dankzij een treffer van Ziyech. De Atlas Leeuw reageerde op de recente berichten over zijn landkeuze:

"Die meningen houden me niet bezig en zijn al helemaal geen extra motivatie. Ik vind het wel grappig. Eerst word ik uitgefloten en afgemaakt in de media, nu willen ze weer dat ik voor Oranje speel. Dat is best een beetje hypocriet, toch? Ik kan er weinig mee. Ik ben heel blij dat ik uiteindelijk met mijn hart heb gekozen, ben heel trots voor mijn land te spelen. Hier krijg ik niets dan waardering. Oranje boeit me vrij weinig. Ik ben met mijn eigen dingen bezig."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team