Zoeken

Uitstekend nieuws voor Hakim Ziyech, Galatasaray licht koopoptie

9 mei 2024 - 09:00 - Sport

©

Hakim Ziyech, die een tweede kans kreeg bij Galatasaray, ziet zijn verblijf in Turkije nu definitief worden. De optie tot koop werd door de Turkse topclub gelicht, waardoor de Atlas Leeuw permanent in Istanbul blijven.

Chelsea stuurde al een brief naar de Turkse club om de definitieve transfer te bevestigen. "Hakim Ziyech keert niet terug naar Stamford Bridge. Hij blijft definitief bij Galatasaray. De verplichte optie tot koop is gelicht en getekend, en Chelsea heeft al een brief naar Galatasaray gestuurd om de overeenkomst te bevestigen", aldus transferexpert Fabrizio Romano op Twitter.

Lees ook: Tweede kans voor Hakim Ziyech

Enkele uren voor die tweet had Galatasaray-coach Okan Buruk al tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen Sivasspor verzekerd dat de Turkse club de Marokkaanse international zou houden. "Hakim heeft in het verleden met blessures te kampen gehad, maar nu is hij in topvorm. Hij speelt de meeste wedstrijden, ook al wisselen we hem soms vroegtijdig als voorzorgsmaatregel om blessures te voorkomen en gele kaarten te vermijden", legde hij uit. De voormalig Ajax-ster werd door Buruk geprezen. "Hakim is onze speler en zal dat ook volgend seizoen blijven. Hij is een belangrijke en waardevolle speler voor ons en we willen hem graag houden."

Lees ook: XXL-bod voor Hakim Ziyech

Zondag droeg Hakim Ziyech met twee doelpunten bij aan de ruime overwinning van Galatasaray op Sivasspor (6-1) op de 35e speeldag van de Süper Lig. Daarmee nadert de club een nieuwe Turkse landstitel. Na deze knappe prestatie heeft de 31-jarige speler dit seizoen al 8 doelpunten en 4 assists op zijn naam staan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team