Zoeken

Hadj: oudste Marokkaanse pelgrim is 118-jarige vrouw

19 juli 2018 - 16:00 - Marokko

32.000 Marokkaanse pelgrims verrichten dit jaar de bedevaart in Mekka

Dit jaar zullen 32.000 Marokkanen de bedevaart in Mekka verrichten, waaronder 4500 bejaarde mensen. De oudste Marokkaanse pelgrim is een 118-jarige vrouw.

De eerste Marokkaanse hadj-gangers vertrekken deze donderdag. De laatste vlucht met pelgrims naar Saoedi-Arabië staat op 15 augustus gepland. De eerste pelgrims keren op 28 augustus terug naar Marokko.

Minister Ahmed Toufiq van Habous en Islamitische zaken, maakte dat tijdens een vragensessie in het Marokkaans parlement bekend.

Het ministerie werkt samen met het ministerie van Gezondheid, Royal Air Maroc en Saudi Airlines om de bedevaart zo vlot mogelijk te laten verlopen. Stages worden gegeven om de pelgrims te informeren over de procedures in geval van gezondheidsproblemen.

De pelgrims worden tevens begeleid door een delegatie van het ministerie, waaronder 108 instructeurs, 58 soldaten met een medische opleiding en 75 artsen en verplegers. Op alle vluchten zal een instructeur aanwezig zijn. Het ministerie heeft ook extra ambulances voorzien bij hotels waar de Marokkaanse pelgrims zullen verblijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team