Zoeken

Goed nieuws voor Marokkaans elftal

10 december 2023 - 18:00 - Sport

©

Abdelhamid Sabiri is succesvol geopereerd aan zijn knie en zal naar verwachting spoedig terugkeren op het voetbalveld. Dit is positief nieuws voor het Marokkaans elftal dat hoopt op een sterke prestatie op de Afrika Cup 2024 in Ivoorkust.

De 26-jarige middenvelder, die onlangs bij de Saoedische club Al-Fayha tekende, zal volgens een bericht op X minstens twee weken moeten herstellen van de succesvolle knieoperatie. De Saoedische club heeft uitgelegd dat deze periode is bedoeld voor rust en herstel.

Lees ook: Abdelhamid Sabiri heeft bod Saoedi-Arabië niet kunnen weigeren

Sabiri’s terugkeer zal samenvallen met het begin van de Afrika Cup 2024, die van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust wordt gehouden, en is een welkome versterking voor bondscoach Walid Regragui, die al niet zal kunnen rekenen op Azzedine Ounahi en de Marokkaanse doelman, die beiden uitgeschakeld zijn door blessures.

Lees ook: Marokkaanse international Abdelhamid Sabiri getrouwd (foto)

Abdelhamid Sabiri, die zowel de Marokkaanse als de Duitse nationaliteit heeft, was een sleutelspeler in het historische parcours van Marokko op het WK 2022 in Qatar. Hij sloot zich in 2022 definitief aan bij de Atlas Leeuwen en scoorde vijf doelpunten in 32 wedstrijden in de Serie A. Na een korte periode bij Fiorentina, tekende Sabiri in september bij Al-Fayha. De club uit de Saoedische Pro League haalde de Marokkaanse aanvallende middenvelder binnen op huurbasis voor één seizoen voor 500.000 euro, met een optie tot koop van 2,5 miljoen euro.

Bladna.nl