Zoeken

Zestien gewonden bij kettingbotsing in Salé

28 september 2017 - 17:00 - Marokko

©

Bij een zwaar verkeersongeval in het Marokkaanse Salé zijn dinsdagavond zestien mensen gewond geraakt.

De kettingbotsing tussen twee bussen en een tiental auto’s gebeurde rond 21:00 uur ter hoogte van de gemeente Sidi Bouknadel bij Salé.

Volgens de plaatselijke autoriteiten is het ongeval te wijten aan overdreven snelheid. Een buschauffeur reed volgens de eerste resultaten van het politieonderzoek veel te snel. Hij werd gearresteerd en in bewaring gesteld. Alle gewonden werden naar het provinciaal ziekenhuis gebracht.

In Salé worden regelmatig ongevallen gemeld met voertuigen van het openbaar vervoer. In juli dit jaar waren één dode en tientallen gewonden gevallen bij een verkeersongeval tussen een bus en twee auto’s. Het ongeval gebeurde toen op de nationale weg N1. Het dodelijke slachtoffer, een vrouw, zat in één van de twee auto’s.

Eerder dit jaar raakte een voetganger in het centrum van Salé eveneens ernstig gewond na door een tram te zijn aangereden. Het trambedrijf meldde toen dat het slachtoffer in fout was omdat hij niet goed had gekeken bij het oversteken en een koptelefoon op had waardoor hij de tram niet hoorde aankomen.

Bladna.nl