Zoeken

Vijf maanden cel voor rebellerende agent in Marokko

12 maart 2015 - 14:23 - Marokko

©

Een agent die in februari had gedreigd zelfmoord te plegen voor de politiebaas en de Wali van Casablanca, is tot 5 maanden gevangenisstraf veroordeeld.

Een filmpje op internet waarin de agent Wali Khalid Safir en politiebaas Abdellatif Mouaddib lastig viel tijdens de inhuldiging van het nieuwe hoofdkantoor van de veiligheidsdienst DGSN in Casablanca, werd toen duizenden keren bekeken.

Jawad Kandoussi dreigde toen zijn gezin te vermoorden en zelfmoord te plegen als hij zijn job bij de politie niet terugkreeg. Hij was in 2013 geschorst omdat hij een minderjarige zou hebben vrijgelaten zonder toestemming van het gerecht.

Volgens Al Ahdath Al Maghribiya werd hij echter geschorst omdat hij weigerde het uniform te dragen. De agent zou zich hebben voorgedaan als een inspecteur in de wijk waar hij in dienst was. Zijn uniform van ’gewone agent’ weigerde hij te dragen omdat de mensen dan zouden ontdekken dat hij had gelogen.

Na het voorval in Casablanca was Jawad Kandoussi gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen. Er werd toen gevreesd dat hij daadwerkelijk zelfmoord zou plegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team