Zoeken

Vier jaar celstraf geeist tegen Nederlands-Marokkaanse voetballer Ismail H’Maidat

9 oktober 2018 - 10:00 - Sport

©

Ismail H’Maidat stond maandag voor de rechter in Turnhout op verdenking van deelname aan meerdere gewapende overvallen. De Nederlands-Marokkaanse voetballer ontkent alle beschuldigingen.

De 23-jarige middenvelder die door AS Roma aan KVC Westerlo werd uitgeleend, werd in maart dit jaar gearresteerd en wordt sindsdien vastgehouden.

H’Maidat en Alexandre d.C. (23) worden onder meer verdacht van overvallen op een tankstation, een casino en een supermarkt. Het Openbaar Ministerie heeft daarvoor maandag in Turnhout een gevangenisstraf van vier jaar voor elk van de verdachte gevraagd.

De voetballer van Marokkaanse afkomst verraste iedereen met een verklaring op het einde van de zitting. Hij gaf onverwachts de naam van een derde verdachte. "Ik blijf tot op de dag van vandaag zeggen dat ik niets met de feiten te maken heb. Er is een andere persoon in dit dossier.", verklaarde de speler.

Ismail H’Maidat werd in Enschede geboren. Hij zat tot zijn twaalfde in de jeugdopleiding van FC Twente. Hij ging vervolgens in België en Engeland spelen. In 2014 vertrok hij van Anderlecht naar Brescia. In 2016 betaalde AS Roma drie miljoen euro voor hem.

Eind 2017 speelde Ismail H’Maidat op huurbasis bij Westerlo. In januari werd hij echter door de club ontslagen omdat hij regelmatig niet kwam opdagen en zich ziek meldde zonder medisch attest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team