Zoeken

Geschenken Mohammed VI aan Barack Obama

29 april 2013 - 15:18 - Wereld

©

Koning Mohammed VI heeft in 2011 aan de Amerikaanse president Barack Obama, een zwart-wit foto geschonken, waarop een kleine kind neerkijkt, voor de 10e verjaardag van de aanslagen van 11 september 2001 in New York. Deze foto is 650 dollar waard volgens het Witte Huis.

Maandag publiceerde de protocoldienst van het Witte Huis een lijst met geschenken van staatshoofden aan Barack Obama en zijn voorganger George W. Bush.

Tot de geschenken van Mohammed VI aan Barack Obama, behoort een verzameling van negen boeken over de geschiedenis en cultuur van Marokko, ter waarde van 624 dollar.

Koning Mohammed VI gaf ook ieder jaar cadeau’s aan George Walker Bush en zijn vrouw. In 2001 kreeg het presidentieel koppel een zadel van 500 dollar, en in 2002 een zakmes versierd met diamanten va 20.000 dollar. Op de lijst van Marokkaanse geschenken staan ook vismateriaal, kunstwerken, chocolade en bloemen voor mevrouw Bush.

Een aantal Marokkaanse persoonlijkheden staan ook op de lijst, met geschenken aan Amerikaanse verantwoordelijken. Zo gaf Generaal Abdelaziz Benani aan Joseph McMillan, Amerikaanse defensieverantwoordelijke, een beeldje van 1368 dollar.

Ahmed Boutaleb, generaal bij de luchtmacht, gaf aan Generaal Norton Schwartz een Marokkaans tapijt van 1900 dollar. Voormalige Premier Abbas El Fassi koos voor standbeelden in aardewerk en boeken over Marrakech van 380 dollar, dat hij aan Condoleezza Rice gaf, voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken publiceert jaarlijks een lijst van geschenken ontvangen door Amerikaanse verantwoordelijken, samen met hun waarde en herkomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team