Zoeken

Afrika Cup: voetbalbond betaalde nachtclub en shisha Atlas Leeuwen

9 juli 2019 - 18:06 - Sport

©

Enkele dagen na de vroegtijdige uitschakeling van de Atlas Leeuwen op de Afrika Cup 2019 in Egypte, komen er steeds meer (onbeantwoorde) vragen over de uitgaven van de Marokkaanse voetbalbond tijdens het kampioenschap.

Volgens Akhbarona zou de voetbalbond onder meer een beroep hebben gedaan op een bekende Marokkaanse traiteur om de maaltijden van de Atlas Leeuwen en de technische staf te verzorgen. Daarvoor zou de bond dagelijks 300.000 dirham hebben betaald, een bedrag dat voor veel geschokte en kritieke reacties zorgt. "Gelukkig dat Marokko in de 8e finale werd uitgeschakeld" of nog "Wat aten ze eigenlijk?" zijn enkele van deze reacties op sociale media.

Na de kwalificatie van het elftal voor de 8e finale van het kampioenschap zou ook een feest zijn georganiseerd in de bekende Egyptische nachtclub "Le Nil Bleu". De voetbalbond zou daar maar liefst 1,2 miljoen dirham voor hebben betaald. Bijna alles spelers verlieten de club na een dikke twee uur feesten. Vijf van hen besloten echter te blijven en brachten de nacht door in een VIP-ruimte boven de club met danseressen, alcohol en de bekende Egyptische waterpijp.

Het Marokkaans elftal verliet de Afrika Cup na een nederlaag tegen Benin in de 8e finale. Marokko was naar Egypte vertrokken als favoriet. De Marokkaanse voetbalbond had grote middelen ingezet in de hoop op een plaatsje in de finale, tevergeefs.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team