Zoeken

Visserijovereenkomst Marokko-EU: Federica Mogherini bij Koning Mohammed VI

18 januari 2019 - 18:15 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft donderdag in het koninklijke paleis in Rabat Federica Mogherino, hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie en vicevoorzitter van de Europese Commissie, ontvangen.

Het werkbezoek van Mogherino aan Marokko doelt erop de strategische samenwerking tussen Marokko en de Europese Unie verder te versterken volgens een verklaring van het koningshuis.

"Tijdens de gesprekken benadrukte de vicevoorzitter de diepe betrokkenheid van de EU omtrent de samenwerking met Marokko, evenals de pioniersrol van het Koninkrijk in de Middellandse Zee, in Noord-Afrika, in Afrika en in het Midden-Oosten, om de veiligheid, stabiliteit en ontwikkeling te helpen garanderen.", aldus het koningshuis.

"De recente goedkeuring door het Europees Parlement van de landbouwovereenkomst tussen Marokko en de EU toont aan dat elke verbetering van de samenwerking afhankelijk is van het respect dat wordt getoond voor de hogere belangen en territoriale integriteit van het Koninkrijk.", leest men nog in de verklaring.

Bladna.nl