Zoeken

Familiebusiness in België: drugssmokkel vanuit Marokko

11 juli 2019 - 10:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Eind vorige week werden een twintigtal mensen aangehouden tijdens een grootschalig huiszoekingsoperatie in dertig woningen in de Belgische hoofdstad Brussel.

Volgens Denis Goeman, woordvoerder van het Parket van Brussel, zijn de arrestanten leden van eenzelfde familie woonachtig te Anderlecht en die verantwoordelijk zouden zijn voor het importeren van cannabis vanuit Marokko via Spanje. De organisatie zou al enkele jaren actief zijn.

Het onderzoek naar criminele organisatie is al maanden aan de gang en heeft het mogelijk gemaakt om een hoeveelheid van 600 kilo cannabis te onderscheppen in Frankrijk en Nederland, alsook 50 kilo in Brussel.

Aan de antidrugsactie van vorige week namen ruim 200 politieagenten deel en werden 10 kilo cannabis, 65.000 euro, een tiental wagens en drie vuurwapens in beslag genomen. Volgens Goeman zijn missies zoals deze essentieel voor de veiligheid van het land.

Van de 21 aangehouden verdachten verschenen er twaalf voor een onderzoeksrechter. Elf verdachten zijn effectief aangeklaagd, inclusief de vermoedelijke leider van de drugsorganisatie. Vier van hen blijven in voorarrest en zeven werden vrijgelaten waaronder drie onder voorwaarden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team