Zoeken

Onduidelijkheid over fortuin Aziz Akhannouch

14 oktober 2020 - 10:20 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Landbouw en Zeevisserij Aziz Akhannouch staat volgens tijdschrift Forbes op de achtste plaats van de vijftien rijkste mensen van Afrika. Volgens de algemeen directeur van de dochteronderneming Afriquia, Saïd El Baghdadi, is dit een "fantasievolle classificatie die geen rekening houdt met de realiteit".

De Marokkaanse ondernemer en minister Aziz Akhannouch zou een fortuin hebben van 3,5 miljard dollar. Volgens El Baghdadi, die algemeen directeur is voor één van de bedrijven van de minister, is de informatie ongegrond. De directeur is verrast om zoiets te lezen: "Men kan niet anders dan verbaasd zijn hierover. Het is volkomen absurd om zulke risicovolle en surreële cijfers naar voren te brengen."

Hij benadrukt dat sinds het uitbreken van de coronacrisis de Akwa-groep, zoals veel bedrijven, een moeilijke fase doormaakt. Onmisbaar op de koolwaterstofmarkt in Marokko zag Afriquia zijn omzet in april met 50% dalen, meldt Le360.

De andere bedrijven van Akhannouch zitten in hetzelfde schuitje door de pandemie. "Voor zover ik weet, is de Aksal-groep hard getroffen door deze crisis. De omzet van winkelcentrum Morocco Mall is ondanks de heropening gedaald," aldus de algemeen directeur van Afriquia. Voor El Baghdadi is het vooral schokkend dat foutieve informatie in deze crisistijd wordt gedeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team