Zoeken

Fabrieken Tanger opgeroepen om tot 12 augustus dicht te blijven

1 augustus 2020 - 17:20 - Economie

©

De autoriteiten hebben fabrieken in Tanger opgeroepen om van 29 juli tot 12 augustus gesloten te blijven om de snelle vooruitgang van het coronavirus te remmen.

Het voorstel heeft de steun gekregen van meerdere industriële actoren in de regio die het veiliger vinden voor hun personeel en de rest van de bevolking om fabrieken en bedrijven voorlopig te sluiten.

Adil Rais, voorzitter van de regionale tak van het Marokkaans ondernemingsverbond CGEM, bevestigt dat. Volgens hem gaat het in geen geval om een verplichting, maar om een voorstel.

L’Economiste vernam van Rais dat de bestellingen tijdens de periode van Eid ul-Adha altijd lager zijn waardoor de productie in veel fabrieken sterk afneemt of soms zelfs volledig wordt gestopt. Een tijdelijke sluiting zou dus voor veel bedrijven weinig gevolgen hebben.

Bedrijven die niet willen of kunnen sluiten worden tot een strikte naleving van de coronamaatregelen opgeroepen, met name de sociale afstand, het dragen van een mondmasker en het bewustmaken van het personeel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team