Zoeken

Examenfraude 2.0 is zorgwekkend in Marokko

19 juni 2013 - 15:30 - Marokko

©

Examenfraude in Marokko heeft dit jaar alle records gebroken. Zowel het aantal gevallen als de manier waarop ze plaatsvinden is zorgwekkend.

 Vragen, antwoorden en zelfs correcties van de eindexamens staan op Facebook. Twaalf studenten werden gearresteerd voor fraude en 1965 fraudegevallen werden gemeld.

Een verantwoordelijke vertelde aan ons dat examenfraude altijd heeft bestaan in Marokko en dat het vooral de gebruikte methoden zijn die veranderen.

Een door ons ondervraagde academicus stelt dat Marokko dit jaar alle records heeft gebroken. Volgens hem spreekt dit boekdelen over de toestand in het land, waar zelfs ouders hun kinderen aanmoedigen om vals te spelen.

Volgens hem ligt het aantal fraudegevallen veel hoger dan wat het ministerie van Onderwijs zegt. Een speciale commissie gaat, rekening houdend met de op Facebook geplaatste antwoorden, de examens controleren en trachten de valsspelers te pakken.

De uitslagen van de eindexamens worden eind juni vrijgegeven volgens het ministerie. De tweede sessie is van 9 tot 11 juli gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team