Zoeken

Europa schiet Marokko te hulp

7 augustus 2019 - 11:00 - Marokko

©

Europa is bezorgd door de herhaalde bedreigingen van het Polisario dat een oorlog wil beginnen tegen Marokko voor de Sahara.

De Europese Unie roept als gevolg op om de veiligheid in Guerguerat op te schroeven en het verkeer beter te controleren om de doorgang van milities van het Polisario te voorkomen.

Enkele dagen geleden riep de baas van de beweging, Brahim Ghali, de bewoners van de kampen van Tindouf op om zich voor te bereiden op een oorlog tegen Marokko. Volgens hem is een oorlog namelijk onontkoombaar.

In Marokko zorgen de uitspraken van Ghali niet echt voor onrust. De beweging is militair gesproken vrij zwak. Ook de foto’s die de beweging deelde van legertroepen in de bufferzone in het uiterste zuiden van de Sahara zijn weinig zorgwekkend volgens de Marokkaanse autoriteiten.

De aanvallen van Ghali worden enkel als een provocatie beschouwd vanwege de aanwezigheid van een missie van de Europese Unie in Noukchott om de trage doorgang van goederen bij de grens tussen Mauritanië en Marokko te bespreken.

Europa wenst een samenwerking van Marokko en Mauritanië om het grensgebied te beschermen en de doorgang van goederen en reizigers bij de grensovergang van El Guerguerat vlotter te laten verlopen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team