Zoeken

Eliesse Ben Seghir, het fenomeen dat de Marokkaanse aanval verandert

15 juni 2024 - 12:50 - Sport

©

Eliesse Ben Seghir is met zijn uitzonderlijke technische vaardigheden een ware revelatie voor de aanval van het Marokkaans elftal. De 19-jarige speler, die voor Marokko koos in plaats van Frankrijk, blijkt de perfecte aanvulling te zijn waar bondscoach Walid Regragui al lang naar op zoek was.

Ben Seghir, door sommigen al de "langverwachte Messi" van het Marokkaanse voetbal genoemd, heeft zich in korte tijd weten te integreren en toont zich bovendien erg belangrijk. Bij zijn debuut voor de Atlas Leeuwen in maart scoorde hij meteen zijn eerste interlandgoal tegen Zambia (2-1).

Lees ook: Eliesse Ben Seghir recruiter voor Marokko?

In de basis tegen Congo (6-0) leverde hij een assist, waarna ploeggenoot Azzedine Ounahi de score kon openen. De jonge aanvaller lost het gebrek aan creativiteit in de aanval op, een van de redenen voor de matige prestaties van de Marokkaanse ploeg - met name de vroege uitschakeling op de Afrika Cup 2023 in Ivoorkust - sinds hun historische WK-prestatie in Qatar 2022.

Lees ook: Eliesse Ben Seghir ontneemt Frankrijk alle hoop

Walid Regragui heeft in Eliesse Ben Seghir de ideale vervanger gevonden voor Sofiane Boufal, die niet in topvorm is. Sinds de komst van de jonge speler is de aanval van de Atlas Leeuwen dynamischer en actiever geworden. De bondscoach hoeft zich geen zorgen meer te maken over de creativiteit op links. Hij heeft van de 19-jarige speler een onmisbare pion gemaakt, waardoor de tegenstanders van Marokko extra alert moeten zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team