Zoeken

Duitsland bedreigt Marokko: neem asielzoekers terug! 

10 januari 2017 - 17:30 - Wereld

©

Duitsland wil de ontwikkelingshulp aan de landen van de Maghreb en met name Marokko stopzetten als deze landen de terugkeer van asielzoekers blijven weigeren.

De Duitse vice-kanselier Sigmar Gabriel verklaarde aan Deutsche Welle dat « degenen die niet genoeg meewerken niet van onze ontwikkelingshulp kunnen blijven genieten ».

Vorig jaar had Duitsland al dezelfde bedreigingen geuit tegen Marokko, Algerije en Tunesië. Angela Merkel had daarover toen een telefonisch gesprek gehad met Koning Mohammed VI. Minister Mohamed Hassad van Binnenlandse zaken was vervolgens naar Duitsland gestuurd om een oplossing te vinden en de terugkeer van Marokkaanse asielzoekers te versnellen.

Op 19 december was Duitsland getroffen door een terroristische aanslag. De dader, de Tunesische Anis Amri, had in het Europees land asiel aangevraagd. Duitsland had zijn aanvraag geweigerd en beschuldigt Tunesië er nu van nieuwe identiteitsdocumenten aan de dader te hebben geweigerd waardoor hij niet kon worden teruggestuurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team