Zoeken

Drughandelaar neergestoken in centrum van Fnideq

13 december 2020 - 23:00 - Marokko

©

Een zestigjarige man werd in het centrum van Fnideq aangevallen met een mes. Het zou gaan om een afrekening in het criminele circuit. Uit politieonderzoek komt naar voren dat het slachtoffer de leider van een drugsmokkelnetwerk is. Hij is tevens de directeur van een voetbalclub.

Het slachtoffer zou zelf ook als dealer actief zijn in de drugswereld. De man werd door mensen die zwarte kappen op hadden op straat aangevallen, meldt website Kech24. De mannen gingen er na de aanval vandoor. Het slachtoffer werd naar de eerste hulp gebracht.

Tijdens het politieverhoor kwam naar voren dat de man een drugshandelaar is en in het verleden al was veroordeeld voor zware delicten. De man was openhartig tijdens het verhoor en vertelde dat de aanval waarschijnlijk een afrekening was.

Het slachtoffer had aan iemand de opdracht gegeven om dertig kilo cannabis te smokkelen naar de Spaanse enclave Sebta. Hij zou van de koerier al een aanbetaling hebben gekregen van 25.000 dirham.

Bij de levering van de drugs zou het slachtoffer nog eens 60.000 dirham ontvangen. Omdat de levering door de drugshandelaar uitbleef, wilde de bende hun aanbetaling terug hebben.

Bladna.nl