Zoeken

Nieuwe diplomatieke overwinning voor Marokko tegen Algerije

17 maart 2021 - 12:50 - Sport

©

Marokko heeft opnieuw een diplomatieke overwinning geboekt tegenover Algerije, dat zich al maanden inzette voor de toelating van de Sahrawi Arabische Democratische Republiek (SADR) tot de Afrikaanse voetbalbond (CAF).

Tijdens de Algemene Vergadering van de Confederation of African Football werd besloten om het door Algerije gesteunde verzoek van de SADR, af te wijzen.

Op 12 maart werd tijdens de Algemene Vergadering een amendement goedgekeurd dat alle mogelijkheden elimineert om de SADR tot de Afrikaanse voetbalbond toe te laten. Het amendement bepaalt dat "de Afrikaanse voetbalbond openstaat voor alle kandidaturen van Afrikaanse verenigingen, als officiële voetbalvertegenwoordigers van landen die worden erkend als onafhankelijk en lid zijn van de VN".

De informatie wordt door politiek analist Hicham Rahil in Jeune Afrique bevestigd. Volgens hem zal de CAF, dat de vierenvijftig voetbalfederaties van het continent samenbrengt en alle competities op Afrikaanse bodem organiseert, "niet langer een nieuw lid in zijn rangen toelaten, als de Verenigde Naties deze niet als een onafhankelijke staat erkent".

Het besluit van de CAF wordt als een mislukking beschouwd in Algerije en als een belangrijke overwinning voor Marokko. Het komt slechts drie maanden na de Amerikaanse erkenning van de soevereiniteit van Marokko over de Sahara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team