Zoeken

Demonstraties in Tanger: ruim 100.000 elektriciteitsrekeningen herzien

30 november 2015 - 23:00 - Economie

©

De vele demonstraties tegen de hoge prijzen van elektriciteit in Tanger hebben tot de herziening van 102.000 elektriciteitsrekeningen geleid.

De herziening werd uitgevoerd door een door de regering opgerichte commissie voor de "hoge kosten van water en elektriciteitsrekeningen". Dit gebeurde in samenwerking met Amendis, Franse groep die de water- en elektriciteitsdistributie in het noorden van Marokko verzorgt.

Amendis meldt in een verklaring dat de meeste rekeningen met 30 procent naar beneden werden herberekend. Na deze daling - én dus de foute berekening van de oorspronkelijke rekeningen - zullen de betrekkingen tussen de groep en de klanten er naar verwachting niet beter op worden.

Tienduizenden mensen hebben wekenlang in Tanger maar ook in meerdere andere steden in het noorden van Marokko geprotesteerd tegen de hoge elektriciteitsprijzen. De demonstranten eisten het vertrek van Amendis. Koning Mohammed VI stuurde toen Premier Abdelilah Benkirane naar Tanger om een oplossing te vinden.

Bladna.nl