Zoeken

Couhaib Driouech: "Marokko boven alles"

17 juni 2024 - 19:30 - Sport

©

Excelsior Rotterdam-aanvaller Couhaib Driouech beleefde een uitstekend seizoen 2023-2024, wat hem de aandacht opleverde van topclubs in Nederland en Europa. Maar voor de 22-jarige speler is het ultieme doel om te schitteren met het Marokkaans elftal.

"Ik overdrijf niet als ik zeg dat het ultieme doel van mijn carrière is om me te onderscheiden met het nationale team, ongeacht mijn clubparcours", aldus Driouech tegenover Hesport. "Ik wil elke dag beter worden dan de vorige. Voetbal leert je veel, want het is een levensstijl en niet alleen een spel."

Lees ook: Couhaib Driouech kiest definitief voor Marokko ondanks druk uit Nederland

Driouech, geboren in Nederland uit Marokkaanse ouders, koos ervoor om Marokko te vertegenwoordigen op internationaal niveau. Een beslissing waar hij trots op is? "Het nationale voetbal ontwikkelt zich enorm en ik ben trots om voor het nationale team te spelen. Het is een eer en een verantwoordelijkheid, je moet altijd op niveau zijn."

De prestaties van Driouech trokken de aandacht van scouts. Nederlandse clubs zoals Feyenoord en PSV Eindhoven zouden interesse hebben in zijn diensten, terwijl mediabronnen volhouden dat Sevilla en Sporting Lissabon hem ook nauwlettend in de gaten houden.

Lees ook: Zware tegenslag voor Couhaib Driouech

Couhaib Driouech’s contract bij Excelsior loopt tot de zomer van 2025, maar een vertrek deze zomer lijkt waarschijnlijk. Met 6 doelpunten en 6 assists in de Eredivisie afgelopen seizoen heeft de jonge Atlas Leeuw zijn talent en potentie bewezen. Naast zijn clubtoekomst zou Driouech ook door Tarik Sektioui kunnen worden opgeroepen voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Na al 9 wedstrijden te hebben gespeeld voor het Olympisch elftal, maakt hij grote kans om deel uit te maken van het Olympische avontuur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team