Zoeken

Coronavirus: vrees voor gevolgen onverschilligheid Marokkanen (video)

16 juli 2020 - 18:50 - Marokko

©

Inwoners van Casablanca en Mohammedia hebben zodra een versoepeling van de coronamaatregelen werd besloten, hun oude gewoontes teruggevonden, zonder enige aandacht voor de strijd tegen de pandemie.

2M maakte een reportage van de situatie in de metropool en de strandplaats. In beide steden is er in het openbaar vervoer geen enkel respect voor de coronamaatregelen. Niemand draagt een masker of respecteert de verplichte sociale afstand.

Enkele passagiers vinden de situatie onaanvaardbaar en begrijpen het gedrag van hun medepassagiers niet. Anderen oordelen dat er te weinig discipline is om de coronamaatregelen te doen naleven.

Op de stranden is de situatie identiek. Jongeren, ouderen, hele families, bijna niemand houdt rekening met de voorschriften waardoor een snelle terugkeer van de pandemie wordt gevreesd.

"Sommige mensen handelen alsof er niets aan de hand is. Ze zijn gewoon vergeten dat we net drie maanden in lockdown hebben geleefd. Ze gaan door met hun leven alsof het risico op een besmetting met het Covid-19 niet meer bestaat.", bevestigt een jongeman aan de zender.

In Marokko werden sinds de versoepeling van de coronaregels meerdere belangrijke haarden ontdekt in fabrieken in Kenitra, Tanger, Casablanca en Laayoune.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team