Zoeken

Coronavaccin: Marokko wijzigt strategie voor 85-plussers

25 februari 2021 - 17:20 - Marokko

©

De gezondheidsautoriteiten verkiezen een nieuwe vaccinatiestrategie voor mensen van 85 jaar en ouder. Er zijn mobiele vaccinatie-eenheden opgericht ten behoeve van deze leeftijdscategorie, waarvan de meerderheid niet in staat is om zich naar de vaccinatiecentra te verplaatsen.

De mobiele eenheden zullen vanaf 27 februari worden ingezet bij deze doelgroep voor de toediening van de eerste dosis van het vaccin, meldt Al Massae. In een brief heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken de wali’s en gouverneurs van de verschillende regio’s van het Koninkrijk verzocht om deze operatie samen met de gezondheidsdiensten te coördineren.

Het doel is in eerste instantie om specifieke lijsten op te stellen met deze categorie van personen, hen te identificeren en hun huidige verblijfplaats te kennen. Zodra dit bekend is, zullen mobiele vaccinatie-eenheden naar bepaalde vaccinatiecentra worden gezonden om het vaccin bij deze personen thuis toe te dienen.

Meer dan twee weken na de start van de vaccinatie heeft het koninkrijk al meer dan 2,5 miljoen Marokkanen gevaccineerd. Op 23 februari 2021 had Marokko een vaccinatiegraad van 5,62 personen per 100 inwoners. Dit is het beste gemiddelde in Afrika, het op één na hoogste in de Arabische wereld en het op zes na hoogste in de wereld.

Bladna.nl