Zoeken

Concert Hindi Zahra in Israël gehekeld

4 november 2011 - 19:00 - Cultuur

©

De deelname van Hindi Zahra aan het Festival van Tolerantie op 11 en 12 november in Tel Aviv, Israël, wordt sterk veroordeeld. Haar fans vragen haar om het festival te boycotten omdat "zingen in dat land neerkomt op de etnische zuivering van de joodse staat te ondersteunen".

Leden van de "Palestijnse Campagne voor de Academische en Culturele Boycot van Israël" hebben Hindi Zahra een brief gestuurd waarin ze hun verbazing uiten over haar deelname aan het festival.

Het is onaanvaardbaar dat de Frans-Berberse zangeres "akkoord gaat om een gemeenschap te entertainen dat doet aan bezetting, raciale discriminatie en etnische zuiveringen", dit "terwijl onze vluchtelingen het recht niet eens hebben terug naar huis te gaan".

Heel wat fans reageerden op de Facebook en Twitter pagina’s van Hindi Zahra, waar ze haar aanmoedigen om niet deel te nemen aan het festival, dat enkel bedoeld is om "de misdaden tegen de menselijkheid begaan door Israël ten opzichte van de Palestijnen te verfraaien".

Eén van haar fans die de "oorlogsmisdaden die duizenden levens kostten in de Gazastrook" aan de kaak stelt, zegt aan de zangeres dat "optreden in Tel Aviv gelijk staat met een normaal beeld van Israël proberen te geven, terwijl dit land van alle Palestijnen vluchtelingen heeft gemaakt".

De Frans-Marokkaanse zangeres, 31, geboren te Khouribga, emigreerde naar Frankrijk in 1993. In 2010 bracht ze haar eerste album "Handmade" uit en won de "Constantin 2010" prijs die jonge Franstalige talenten beloont.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team