Zoeken

Celstraf Rif-activist van 20 naar 5 jaar verlaagd

15 oktober 2017 - 16:30 - Gemeenschap

©

Jamal Oulad Abdennabi, een demonstrant die in Al Hoceima werd gearresteerd en in eerste aanleg tot 20 jaar gevangenisstraf was veroordeeld, is deze week in beroep tot een veel lichtere straf veroordeeld.

De 19-jarige jongeman werd in eerste aanleg onder meer veroordeeld voor brandstichting op een kazerne. In beroep werd hij daarvan vrijgesproken. Zijn straf werd als gevolg naar 5 jaar verlaagd.

Jamal Oulad Abdennabi had op 26 maart aan uit de hand gelopen demonstraties nabij Al Hoceima deelgenomen. Hij was drie maanden later in zijn huis gearresteerd en aangeklaagd voor het belemmeren van het verkeer en het opzettelijk in brand steken van een politiekazerne en meerdere auto’s.

Tijdens zijn verhoor bekende Jamal Oulad Abdennabi de feiten alvorens op zijn verklaringen terug te komen. De rechter in eerste aanleg hield echter enkel rekening met het eerste proces verbaal waarin de jongeman de feiten bekende.

Zijn advocaat, Rachid Belaali, stelt dat tijdens de behandeling van de zaak in beroep drie nieuwe getuigen waren gehoord. Alle drie bevestigden dat zijn cliënt met hen was op de dag van de incidenten en dus niet aan de aanval op de politiekazerne had deelgenomen. Er zijn bovendien geen materiële bewijzen van zijn deelname aan de incidenten.

De kazerne werd volgens Belaali rond 18:30 uur in brand gestoken. Jamal Oulad Abdennabi stond op dat moment op een markt in Beni Bouayach waar hij zijn goederen probeerde te verkopen. De advocaat is ervan overtuigd dat zijn cliënt onschuldig is en niet bij de rellen betrokken is geweest. Hij stelt de strijd verder te willen zetten om dat te bewijzen.

Reacties op dit artikel zijn niet meer mogelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team