Zoeken

Celstraf voor leider “konvooivolgers” Mohammed VI in Tetouan

21 juli 2017 - 16:00 - Marokko

©

Een man die als de leider van de konvooi volgers van Koning Mohammed VI in Tetouan wordt beschouwd, werd eerder deze week tot een gevangenisstraf en een boete veroordeeld.

Volgens Al Ahdath Al Maghribia werd de man dinsdag door de rechtbank van Eerste aanleg in Tetouan tot vijf maanden gevangenisstraf veroordeeld. Het bedrag van de boete wordt niet vermeld.

De verdachte werkte ‘s nachts en leverde meerdere hotels in de regio van Tetouan. Hij kwam daarbij herhaaldelijk de Koning tegen en besloot voordeel te trekken uit de situatie door voor "klanten" gunsten te vragen.

Tijdens een huiszoeking bij de verdachte in Mdiq werden een veertigtal identiteitskaarten en paspoorten gevonden. De man vertelde aan de politie dat de eigenaars van identiteitsdocumenten hen soms tot 10.000 dirham betaalden om hun papieren en een brief aan de Koning te overhandigen.

De man werd tijdens het laatste bezoek van Koning Mohammed VI aan Tetouan betrapt. De veiligheidsagenten van de Koning merkten dat hij steeds nabij het paleis in Mdiq was en arresteerden hem.

Bladna.nl