Zoeken

Celstraf voor corrupte verantwoordelijken Marokkaanse gendarmerie

28 februari 2017 - 20:10 - Marokko

©

In Marokko zijn dertien leden van de Koninklijke gendarmerie, waaronder meerdere verantwoordelijken, tot gevangenisstraffen veroordeeld voor corruptie en smokkel.

Een voormalige commandant werd tot 4 jaar cel veroordeeld voor “corruptie, deelname aan smokkelactiviteiten en schending van de regelgeving”. Zijn adjunct werd tot dezelfde straf veroordeeld. Beiden zullen tevens een boete van 40.000 dirham moeten betalen.

Een chef van de motorbrigade van de gendarmerie en een voormalige chef van de mobiele brigade in Tan-Tan werden tot 3 jaar gevangenisstraf en een boete van 30.000 dirham veroordeeld.

Tegen de andere gendarmes die in deze zaak werden vervolgd werden celstraffen van 1 en 2 jaar en boetes van 10.000 en 20.000 dirham uitgesproken.

Volgens Al Massae dateert de zaak van april 2016. Twee vrachtwagens met tientallen tonnen smokkelwaar waren door de gendarmerie in Casablanca onderschept. Onderzoek toonde aan dat meerdere gendarmes in het zuiden van het land bij de smokkel betrokken waren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team