Zoeken

Casablanca onder toezicht

25 mei 2024 - 08:00 - Marokko

©

Het stedelijk agentschap voor Casablanca gaat een geavanceerd camerasysteem installeren om de veiligheid in de stad te verbeteren.

Het project, met een budget van 16 miljoen dirham, omvat de installatie van diverse camera’s, waaronder PTZ-camera’s voor flexibele surveillance dag en nacht, vaste camera’s voor continue dekking en gespecialiseerde camera’s voor specifieke behoeften.

Lees ook: Casablanca komt met hogere tarieven en boetes

Deze camera’s worden geïntegreerd met bestaande systemen om een ​​algehele en continue bewaking van de Marokkaanse metropool te garanderen. Er worden ook netwerken voor elektriciteit en dataverbindingen aangelegd, evenals technische ruimtes met controlekamers en werkplekken voor operators. De toegang tot de oude medina wordt versterkt met betere toegangscontrole.

Een centraal beheersysteem zal alle systemen en infrastructuur integreren, met open en uitbreidbare oplossingen voor een lange levensduur en toekomstige updates. Het beveiligde netwerk maakt het mogelijk om middelen en gegevens te delen met alle betrokken partijen. Intelligente analysemogelijkheden, zowel in real-time als achteraf, zorgen voor een efficiënte verwerking van informatie. Gegevensopslag en archivering garanderen dat alle gebeurtenissen worden vastgelegd.

Lees ook: Casablanca wil drones inzetten om veiligheid te verhogen

Om een ​​optimale werking van het camerasysteem te garanderen, worden operators en technische beheerders opgeleid in het beheer van de apparatuur, de software en de cyberveiligheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team