Zoeken

Buitenlandse filmproducties brengen Marokko 120 miljoen op

1 maart 2015 - 21:57 - Cultuur

©

Vorig jaar hebben buitenlandse filmproducenten 120 miljoen dollar uitgegeven voor opnames in Marokko. Een absoluut record.

Volgens Sarim Fassi Fihri, baas van het Marokkaans cinematografisch centrum, werden vorig jaar 38 buitenlandse producties in Marokko gemaakt. Deze brachten 120 miljoen dollar op. Het jaar ervoor was dat slechts 22 miljoen dollar, zes maal minder.

De goede resultaten zijn onder meer te danken aan de politieke stabiliteit van het land en de aanwezigheid van ervaren werkkrachten.

In 2014 werden ook enkele blockbusters in Marokko gefilmd. De bekendste is ongetwijfeld Mission Impossible 5. De film had een enorm budget voor de opnames in Marokko voorzien. De opnames met Tom Cruise waren niet bepaald gemakkelijk voor de filmploeg, noch voor de Marokkanen. Ter herinnering, de producenten hadden veertien dagen lang een deel van de snelweg van Marrakech laten sluiten voor de film.

Ook onvergetelijk zijn de opnames van de nieuwste James Bond en van de laatste hitfilm van Clint Eastwood, The American Sniper.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team