Zoeken

Bouw grote stadion Casablanca gaat niet door

9 oktober 2014 - 15:01 - Sport

©

De bouw van een nieuw voetbalstadion in Casablanca is niet langer een prioriteit voor het stadsbestuur. Het project werd niet afgeblazen maar uitgesteld tot een nog onbekend tijdstip.

"Het project van een grote stadion werd niet opgegeven. Het is gewoon een kwestie van prioriteiten. Het ontwikkelingsplan van Casablanca 2015-2020 voorziet de bouw van het stadion niet, maar niets verhindert dat het na deze termijn wordt geprogrammeerd", vertelde een bron van de gemeenteraad aan de krant l’Economiste.

In 2010 had Casablanca met veel trompetgeschal de bouw van een gigantische stadion van 100.000 plaatsen aangekondigd. Na lang zoeken werd de zone van Lahraouiyine gekozen. Helaas voldoet de zone niet aan de normane van de FIF wat betreft infrastructuur en transport. Maar vooral de vele veiligheidsproblemen zijn een rem.

Het ministerie van Sport en Jeugd wil het project "opnieuw onderzoeken en beter uitwerken". Een sportprofessional vertelde aan de krant dat het complex waarschijnlijk in Berrechid, op 30 km van Casablanca, zal worden gebouwd. Het grootste voordeel van Berrechid is de nabijheid met de luchthaven Mohammed V.

Maar wat het project zonder twijfel nieuw leven zal inblazen, is een eventuele kandidatuur van Marokko voor het WK 2026.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team