Zoeken

Bouw stadion Casablanca voor onbepaalde tijd uitgesteld

17 juli 2013 - 20:30 - Sport

©

De bouw van het nieuwe stadion van Casablanca is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat meldde minister van Sport Mohamed Ouzzine op maandag in het Parlement.

Volgens Ouzzine is de beslissing om het stadion voorlopig niet te bouwen, het gevolg van de slechte economische situatie waarmee Marokko kampt.

Uit verschillenden onderzoeken blijkt dat de kosten van de bouw van het sportcomplex namelijk veel hoger zullen liggen dan 2,1 miljard dirham, zoals eerder aangekondigd.

De beslissing werd positief verwelkomd. Miljarden investeren in een stadion terwijl de staatskas leeg is wordt als ongepast beschouwd.

Experts denken dat het geld moet worden geherinvesteerd in de bouw van buurtsportcomplexen. Met 1 miljard zou Marokko ruim 400 centra kunnen bouwen.

Toch is het niet zeker of de bouw niet doorgaat. Een stadsverantwoordelijke uit Casablanca verklaarde dat de uiteindelijke beslissing bij degenen die betalen ligt. Met andere woorden, de Staat, de stad Casablanca en de Hassan II stichting voor Economische en Sociale Ontwikkeling.

De start van de bouwwerken was oorspronkelijke gepland in september voor een opening in 2014. Met 90.000 plaatsen en 100 hectare moet het de grootste stadion in Afrika worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team