Zoeken

Brand vernielt duizend hectare bos nabij Agadir

16 augustus 2013 - 20:47 - Marokko

©

In Amskroud, op 50 km van Agadir, is zeker 1000 hectare bos door een brand vernield. De brandweer tracht sinds zaterdag het vuur onder controle te krijgen. Lokale autoriteiten melden dat de dorpjes in de regio nog niet bedreigd zijn.

Een bron van het regionaal beheer van de bosbouw in Agadir vertelde ons dat de brand wordt aangewakkerd door de hoge temperaturen en de harde wind. Ook is het gebied moeilijk bereikbaar volgens Fouad Assali, verantwoordelijke bij de Staatsdienst voor Water en Bossen.

Drie blusvliegtuigen van de Koninklijke luchtmacht en vier Turbo Trush vliegtuigen van de Gendarmerie werden ingezet om de bosbrand te bestrijden.

Een vierde Spaanse blusvliegtuig met een bemanning van tien mensen is donderdag komen helpen. Ook vrijdag zou Madrid een toestel sturen.

Aan de grond proberen ruim 600 mensen van de civiele bescherming, het leger en de Gendarmerie, de brand te blussen.

De oorsprong van de brand is nog niet bepaald, maar menselijk handelen vormt de belangrijkste oorzaak van bosbranden met 99%. In 2011 had een brand 180 hectare van het bos van Amskroud vernietigd.

Volgens cijfers van de Staatsdienst voor Water en Bossen werden vorig jaar 6696 hectare bos door brand verwoest in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team