Zoeken

Twee jaar gevangenisstraf voor Badr Hari

30 oktober 2015 - 10:27 - Sport

©

Badr Hari is donderdag in beroep tot 24 maanden celstraf waarvan 10 maanden voorwaardelijk veroordeeld. De Marokkaanse kickbokskampioen kreeg een zwaardere straf dan in eerste aanleg. Omdat hij reeds acht maanden in voorarrest heeft gezeten, moet hij nog zes maanden uitzitten.

Badr Hari werd schuldig bevonden aan de mishandeling van zakenman Koen Everink. Zijn verklaring tijdens de zitting werd, net als dat van het slachtoffer, als ongeloofwaardig beschouwd. De rechter geloofde de verklaringen van een anonieme getuige wel.

De Golden Boy zal tevens een schadevergoeding van 37.326 euro aan Everink moeten betalen. Hari werd ook schuldig verklaard voor de mishandeling van een bezoeker van de club Jimmy Woo en van Jeroen van de Berg, eigenaar van Club Air. Aan deze laatste zal Hari een schadevergoeding van 7139 euro betalen.

De rechtbank besloot Hari vrij te spreken van de mishandeling van een portier van club Blinq in Amsterdam en zijn ex Rosa Monshauer. Hari kreeg echter geen strafvermindering omdat hij volgens het hof teveel media-aandacht heeft gezocht.

Benedicte Ficq noemde de uitspraak acceptabel maar heeft reeds laten weten dat de zaak in cassatie gaat. Hari vertrek vrijdag gewoon terug naar Marokko en blijft vrij zolang de Hoge Raad geen definitieve uitspraak doet. Wordt hij opnieuw veroordeeld dan zal hij naar Nederland moeten terugkeren om er zijn gevangenisstraf uit te zitten.

Hari was in februari vorig jaar in eerste aanleg door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team