Zoeken

Bende opgerold die Marokkaanse kinderen naar Spanje smokkelde

6 juni 2019 - 13:00 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil heeft een criminele organisatie opgerold die gespecialiseerd was in de smokkel van Marokkaanse kinderen naar Spanje.

Volgens een verklaring van de Spaanse veiligheidsdiensten werkte de organisatie steeds op dezelfde manier. De kinderen werden aan boord van kleine bootjes naar Spanje gebracht en werden er vastgehouden. Hun families in Marokko werden vervolgens op de hoogte gebracht en moesten tussen 600 en 800 euro betalen zodat de kinderen naar Barcelona, Bilbao of Valencia zouden worden gebracht en vrijgelaten.

De kinderen werden in afwachting van de betalingen in woningen in Cadiz en Sevilla vastgehouden. Het onderzoek begon in Sevilla nadat vorig jaar maar liefst 253 kinderen uit vluchtelingencentra waren verdwenen. Allen werden door de bende vastgehouden. De leden van de bende werkten vanuit Marokko, Cadiz en Campo de Gibraltar.

In totaal werden zestien verdachten gearresteerd. De leden van de organisatie werden aangeklaagd voor "misdaad tegen de rechten van buitenlanders, het aanzetten tot illegale immigratie, gijzeling en lidmaatschap aan een criminele organisatie". Tijdens huiszoekingen ontdekte de politie onder meer een cannabisplantage.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team