Zoeken

Belgische minister niet naar Marokko door druk Spaanse regering

1 mei 2017 - 12:40 - Economie

©

De Spaanse regering zou ervoor hebben gezorgd dat een handelsmissie van de Vlaams minister-president Geert Bourgeois en de Catalaans president Carles Puigdemont in Marokko werd afgelast.

Volgens Belgische media was de economische missie van 7 tot 9 mei gepland. Geert Bourgeois liet vrijdagavond echter weten dat deze niet doorging. Madrid zou druk op Marokko hebben uitgeoefend om de Catalaanse delegatie niet te ontvangen.

De Marokkaanse regering liet als gevolg een tiental dagen geleden weten dat geen enkele verantwoordelijke zich kon vrijmaken tijdens het bezoek van de twee minister-presidenten. Beiden bewindsmannen besloten de missie als gevolg af te gelasten.

“Minister-president Geert Bourgeois en president Carles Puigdemont betreuren de eenzijdige beslissing van de Marokkaanse regering. Beide regeringsleiders betreuren vooral de gevolgen voor de meer dan 30 Vlaamse en Catalaanse bedrijven die de economische banden met Marokko wensten aan te halen, gezien zijn belang als commerciële partner voor beide landen.”

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team