Zoeken

Belgisch koppel verhuist naar Griekenland na lockdown-ervaring in Marokko

24 december 2020 - 17:00 - Wereld

©

Gentenaars Robin Steyvers (25) en Manon Jongejan (24) waren van plan om negen dagen door Marokko te trekken. Toen ze terugkwamen uit de woestijn, bleek Marokko echter in lockdown te zijn gegaan. Daardoor zaten ze zes maanden vast in Marokko.
Toen het duo in september terug in Gent was, bleek opnieuw wennen aan België niet zo makkelijk te zijn.

In de krant van de stad Gent vertelden ze in september dat ze met een heel dubbel gevoel terugkijken naar hun tijd in Marokko. Ze vonden de landschappen en de cultuur fantastisch. "Na een tijd voelde het alsof we daar echt woonden. We hebben daar een vriendengroep opgebouwd en een nieuwe manier van werken. Maar tegelijk zaten we elke dag met stress omdat we niet wisten hoe en wanneer we zouden terugkeer, en of onze uitkeringen zouden blijven lopen. Daarom zouden we graag nog eens terugkeren zonder dat we met die stress zitten."

Ze zijn hun hart kwijt aan Marokko, het vastzitten was niet altijd gemakkelijk, maar ze hebben er ook veel positiefs uit gehaald. Manon werkte haar online coaching dienst verder uit tot op het punt dat ze er nu van kan leven, ze kan vanuit de hele wereld werken. Ze is ook begonnen met een vlog die nog steeds aan het groeien is, maar waar ze al een aardig centje mee verdient.

Manon en Robin besloten onlangs om naar het Griekse eiland Santorini te verhuizen. Hun ervaring in Marokko heeft hen zodanig veranderd, dat ze in België geen rust meer vonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team