Zoeken

Baas Marokkaanse politie straft commissaris na machtsmisbruik

6 november 2018 - 14:00 - Gemeenschap

©

Abdellatif Hammouchi heeft de politiecommissaris van Sidi Yahia El Gharb ontslagen nadat werd aangetoond dat hij zijn functie misbruikte om de eigenares van zijn huurwoning te chanteren.

Het slachtoffer, een lerares in dezelfde stad, publiceerde onlangs een video waarin ze vertelde hoe de commissaris aan wie ze een woning huurde, zijn functie misbruikte om zijn huur niet te betalen en haar te doen chanteren.

De vrouw vertelde herhaaldelijk te zijn bedreigd door de commissaris en zijn familie. Zo beloofde hij er onder meer voor te zorgen dat ze in de gevangenis zou belanden. Wilde ze haar woning terug dan moest ze hem 100.000 dirham geven. Het slachtoffer besloot als gevolg een video te delen waarin ze hulp vroeg aan Koning Mohammed VI en politiebaas Abdellatif Hammouchi.

Onderzoek toonde aan dat de commissaris in het verleden al op dezelfde manier had gehandeld met zijn voormalige huisbaas.

Volgens Le360 kregen de commandant en de wali van de politie in Kenitra en vier agenten een waarschuwing in dezelfde zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team