Zoeken

Gezonken stad Atlantis was Marokkaanse kuststad

22 maart 2015 - 12:59 - Marokko

©

De legendarische stad Atlantis zou echt hebben bestaan en zou in de Souss-regio ​in Marokko hebben gelegen. Dat stelt Mark Adams althans in zijn nieuwe boek "Meet me in Atlantis: my obsessive quest to find the sunken city".

De schrijver gebruikte voor zijn boek onderzoeken van de Duitse informaticus Michael Hubner, die in 2013 overleed. Hubner was er namelijk van overtuigd dat Atlantis geen eiland was maar een kuststad.

Michael Hubner analyseerde de beschrijvingen van Atlantis gemaakt door Griekse filosoof Plato in Timaeus en Critias, zoals de cirkelvormige structuur van de gezonken stad en het feit dat het op ongeveer 5000 kilometer van Athene lag.

De Duitser onderzocht met een speciaal computerprogramma 51 geografische kenmerken van Atlantis. Daaruit blijkt dat Atlantis aan de Marokkaanse kust lag, op ongeveer 160 km ten zuiden van Marrakech, in de Souss-vallei.

Hubner bezocht de regio zelf en vond er "een woestijnachtig gebied aan de zee, omgeven door heuvels met een kleine verhoging in het midden, omringd door drie concentrische knopen". Voor hem was er geen twijfel meer mogelijk, Atlantis was een kuststad van Marokko die werd weggevaagd door een tsunami.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team