Zoeken

Arabisch en Amazigh in onderwijsprogramma Catalonië

17 september 2014 - 19:59 - Wereld

©

Catalonië gaat het Arabisch en het Tamazight in het basisonderwijs programma opnemen. Marokko en de noord-Spaanse regio ondertekenden hierover een overeenkomst.

Behalve de nieuwe taallessen krijgt Marokko ook de leiding over de Islam in Catalonië. Marokko zal een belangrijke rol spelen in de versie van de Islam die zal worden onderwezen in academische centra en in moskeeën. Een unieke beslissing in Europa volgens Te Interesa.

Lokale moslimorganisaties reageerden heel fel op de overeenkomst. Mounir Benjelloun, een lokale moslimvertegenwoordiger, vindt het onaanvaardbaar dat Marokko de Islam in de regio in handen krijgt. Volgens hem zijn lokale moslimorganisaties ervaren genoeg om de religieuze beleving van moslims in Catalonië te beheren.

"De regering van Catalonië maakt een fout. We geloven bovendien dat het een schending is van de overeenkomst (een 1999 ondertekende overeenkomst tussen de moslimorganisaties en Catalonië). Het is een grote fout om de Islam in handen van een vreemd land te stellen."

De organisatie van Mounir Benjelloun zoekt nu uit met advocaten of er een mogelijkheid is om de zaak voor de rechter te laten komen. Arthur Mas, president van Catalonië, moet volgens de organisatie de overeenkomst van 1999 naleven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team