Zoeken

Antwerpse politieagenten gearresteerd voor afpersen Marokkanen

17 maart 2016 - 13:15 - Wereld

©

Vier Antwerpse politieagenten zijn woensdag gearresteerd voor diefstal met geweld en afpersing van illegale migranten, waaronder meerdere Marokkanen.

De agenten worden er tevens van verdacht banden te hebben met de Albanese maffia volgens Belgische media. Burgemeester Bart de Wever stelde dat hij "naast de eventuele gerechtelijke gevolgen van het onderzoek ook als bestuurlijk hoofd van de politie tuchtrechtelijk gepast zal reageren".

De vier politiemensen persten systematisch illegale vreemdelingen en vluchtelingen af en aarzelden niet om grof geweld te gebruiken. Een bron van Het Nieuwsblad gaf meer uitleg over de werkwijze van de vier interventie-inspecteurs.

"Die mannen viseerden vooral illegale vreemdelingen die zich ophouden in cafeetjes als Tanger in de Kerkstraat. Ze reden met twee combi’s voor de deur en hielden vervolgens een soort razzia. Ze namen dan twee of drie illegale Marokkanen mee. Het begon op te vallen dat de rest van het café niet werd ­gecontroleerd. De illegalen werden vervolgens door hen meegenomen naar het verlaten Sinksenfoor-terrein aan Spoor Oost. Daar moesten ze hun geld en hun drugs afgeven. Wie zich durfde te verzetten, werd tegen de combi gesmakt en kreeg flink wat slaag. Sommige slachtoffers raakten zo sommen tot 800 euro kwijt en vaak moesten ze ook hun drugs afgeven. This is money from Belgian State, kregen ze dan te horen. Daarna werden hun slachtoffers gewoon ergens gedumpt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team