Zoeken

Algerijns leger schiet op Marokkaanse grenspost

18 februari 2014 - 21:34 - Marokko

©

Algerijnse soldaten hebben maandag om 13:45 schoten gelost op de grenspost van Ait Jormane in Figuig. Dat meldt het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Twee kogelgaten werden opgemerkt op een muur van de grenspost.

Experts zijn het erover eens dat de schoten als provocatie zijn bedoeld tegen Marokko. Maandag was namelijk de verjaardag van de oprichting van de Arabische Maghreb Unie. De Marokkaanse soldaten schoten niet terug.

De Marokkaanse ambassadeur in Algiers heeft uitleg gevraagd aan de Algerijnse autoriteiten over de schietpartij. Dat blijkt uit een verklaring van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Marokko roept Algerije op om haar verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat de internationale wetten en verdragen worden nageleefd.

Ramtane Lamamra, Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken, weigerde het incident te bevestigen tijdens een perspunt op dinsdag. Wel verklaarde hij dat Algerijnse militairen gewoonlijk enkel schieten om de orde te bewaren.

Begin februari hadden Algerijnse soldaten ook al een Marokkaan neergeschoten op de grens nabij Oujda. De man overleed een dag later in het ziekenhuis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team