Zoeken

Algerije is niet in oorlog met Marokko

14 oktober 2014 - 18:16 - Wereld

©

Larbi Ould Khelifa, voorzitter van de Tweede Kamer van het Algerijns Parlement, heeft eerder deze week verklaard dat zijn land "niet in oorlog is met Marokko".

De politicus reageerde op recente uitspraken van de Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken. Salaheddine Mezouar had tijdens een meeting van de vier meerderheidspartijen verklaard dat "Algerije de stem verheft tegen Marokko en zijn territoriale integriteit", een verwijzing naar de toespraak van Koning Mohammed VI op de opening van het nieuwe parlementaire jaar.

Op de meeting waren onder meer Marokkaanse Premier en PJD-leider Abdelilah Benkirane, PPS-leider Nabil Benabdellah en MP-leider Mohand Laenser aanwezig.

Larbi Ould Khelifa reageerde zondag door te verklaren dat "Algerije niet in oorlog is met Marokko" en dat de "strijd van het Saharaanse volk voor de onafhankelijkheid juist is". Hij vervolgde: "Algerije voelt geen wrok of haat tegen het Marokkaans volk, omdat de twee volkeren historisch, religieus en cultureel verbonden zijn".

Larbi Ould Khelifa zei dit zondag tijdens een opleidingssessie voor 38 parlementariërs en ambtenaren van de Saharaanse Nationale Vergadering, aldus Echorouk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team