Zoeken

Algerije: 200 Marokkanen illegaal vastgehouden in politiecellen

29 september 2020 - 11:10 - Wereld

©

Bijna 200 Marokkanen worden al drie maanden lang vastgehouden in verschillende politiecellen in Algerije. De omstandigheden zijn er erbarmelijk slecht, vooral omdat deze cellen niet geschikt zijn voor langdurige vrijheidsberoving.

De sanitaire noodtoestand in Marokko dwong veel jonge Marokkaanse afgestudeerden om betere perspectieven op te gaan zoeken in het buitenland. Onze oosterburen verzetten zich tot een paar maanden geleden nog hardnekkig tegen de aanbevelingen van de WHO. Voor deze jongeren leek dit een haalbare oplossing te zijn.

Na het uitroepen van de noodtoestand in Algerije volgde er echter snel een desillusie voor de 200 jonge Marokkanen, meldt Hespress. Ze kwamen terecht in gewone politiecellen omwille van plaatsgebrek in de gevangenissen.

De bron meldt verder dat de 200 Marokkanen, ondanks hun gevangenschap in mensonwaardige omstandigheden, wel contacten kunnen onderhouden met hun familieleden dankzij de solidariteit van politieagenten in de verschillende politiebureaus. Zij staan hen toe om lange telefoongesprekken te voeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team