Zoeken

Algerije gaat grenzen met Marokko met drones bewaken

11 november 2016 - 17:10 - Wereld

©

Om de grenzen met Marokko te beveiligen en de smokkel van drugs en goederen te remmen wil Algerije drones gaan gebruiken.

De informatie werd woensdag in Bechar door een Algerijnse verantwoordelijke bekendgemaakt tijdens een meeting over de « veiligheid en bewaking van de nationale grenzen ».

Een ambtenaar van het Algerijnse ministerie van Justitie bevestigde de informatie aan persagentschap APS. « Adequate middelen, zowel vast als mobiel, zullen worden ingezet voor de beveiliging en bewaking van de grenzen. Patrouilles en andere brigades, infrarood camera’s, mobiele radars, luchtcontrole met inbegrip van drones en satellietcontrole zullen worden gebruikt om onze 3058 km lange grenzen in het zuidwesten te beveiligen en te controleren. »

Dezelfde bron meldt dat tussen januari en oktober dit jaar ruim 12 ton drugs in beslag werd genomen langs de grens met Marokko in de Wilaya van Bechar. Ook werden 22 zaken waarbij 168 mensen betrokken zijn aan de rechtbanken toevertrouwd. In dezelfde periode werden drie mensen door de Algerijnse veiligheidsdiensten doodgeschoten. Over hun nationaliteit werd niet gezegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team