Zoeken

Aïcha Mokhtari’s broer wil de Franse regering dagvaarden

2 januari 2011 - 10:53 - Marokko

©

Abdelaziz, de broer van Aïcha Mokhtari overleden op 15 augustus 2009 aan kanker omdat haar een visum voor Frankrijk, waar ze behandelt moest worden, geweigerd werd, heeft het voornemen geuit de Franse regering te dagvaarden.

Afgelopen september al het Administratieve tribunaal van Oujda de Marokkaanse premier Abbas El Fassi en de minister van Volksgezondheid, Yasmina Badou, tot 45 miljoen dirham schadevergoeding veroordeeld. Abdelaziz Mokhtari belooft nu de Franse regering, maar ook Lakhdar Haddouche en Omar Hjira, voormalige en de huidige burgemeesters van Oujda, te dagvaarden.

Aicha Mokhtari, bij wie een kanker werd gediagnosticeerd in 2007, werd behandeld in het Centrum Hassan II voor oncologie in Oujda. Gezien haar toestand, raadden de artsen haar aan zich in Frankrijk te laten behandelen. Helaas werd haar aanvraag voor een visum geweigerd door het consulaat van Frankrijk in Fez wegens een homonymie probleem. Een Algerijnse vrouw met dezelfde naam had eerder al een visumaanvraag ingediend in Oran, die was geweigerd. Tot op heden weigert het Consulaat van Frankrijk zijn fout toe te geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team