Zoeken

Marokko verslaat Nigeria met 4-0 en is de nieuwe kampioen van Afrika

4 februari 2018 - 21:53 - Sport

©

Marokko is de nieuwe voetbalkampioen van Afrika. Het Marokkaans elftal heeft vanavond het African Championship of Nations 2018 gewonnen door Nigeria met 4-0 te verslaan.

Na een zeer matige eerste helft met één doelpunt van Zakaria Hadraf (Raja Casablanca) in de 45e minuut, maakte het lokaal elftal een echt verschil in de tweede helft met drie opeenvolgende doelpunten.

Walid El Karti (Wydad Casablanca) scoorde in de 61e minuut. Zakaria Hadraf maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd in de 64e minuut.

Daar stopte het niet bij. Ayoub El Kaabi (RS Berkane) maakte de score in de 73e minuut nog iets ondraaglijker voor Nigeria met een vierde doelpunt en zijn negende doelpunt sinds het begin van het African Championship of Nations.

Marokko is dus, 14 jaar na de nederlaag tegen Tunesië, eindelijk kampioen van Afrika. De overwinning is des te symbolischer daar het kampioenschap in Marokko werd gehouden en dat het koninkrijk kandidaat is voor de organisatie van het WK-2026.