Zoeken

Activist 20 februari beweging mishandeld en verkracht

13 mei 2014 - 21:34 - Gemeenschap

©

Een activist van de 20 februari beweging is enkele dagen geleden in een hinderlaag gelopen. Oussama Housne werd ontvoerd, mishandeld, vernederd, verbrand en verkracht.

Oussama kreeg pech met zijn auto. Een onbekende man stelde voor om hem naar huis te brengen, wat het slachtoffer accepteerde.

Na een korte rit stapten nog twee mannen in de auto. Zij omsingelden Oussama en brachten hem naar een afgelegen wijk waar ze hem met geweld een huis binnen dwongen.

Volgens Afriquinfos werd de jonge Oussama Housne een uur lang beledigd, geslagen, verkracht en verbrand. Daarna lieten zijn belagers hem gaan.

Oussama Housne getuigt in een filmpje op YouTube

Update 3 juni 2014

Het Gerecht van eerste aanleg in Casablanca heeft de inhechtenisneming van Oussama Housne bevolen. Het politieonderzoek heeft aangetoond dat de jonge activist gelogen heeft over zijn verkrachting door drie mannen. Hij wordt van valse aangifte beschuldigd.

Update 23 juli 2014

Oussama Housne is op woensdag veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, een boete van 1000 dirham en een schadevergoeding van 100.000 dirham aan de DGSN.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team