Zoeken

Abderraouf, beste Marokkaanse komiek van 20e eeuw in België

7 september 2011 - 16:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse comedian Abderrahim Tounsi beter gekend als "Abderraouf", is zondag uitgekozen tot beste Marokkaanse komiek van de 20e eeuw tijdens de Arabian Comedy Night.

Op de Arabian Comedy Night, die op 4 september een groot aantal Marokkaanse artiesten samenbracht in het Elisabethzaal van Antwerpen, waren ook de comedians Mohamed Khiari, Youssef El Mousaoui en Fettah aanwezig.

Abderraouf, 75, wiens leven niet altijd rooskleurig is geweest, heeft jarenlang miljoenen Marokkanen doen lachen. De artiest, op zeer jonge leeftijd in de gevangenis gegooid door de koloniale autoriteiten, heeft zijn passie voor theater en comedia ontdekt achter de tralies. Zijn karakter, geïnspireerd door één van zijn vroegere klasgenoten, maakte van hem een icoon in Marokko.

De comedian verdween plotseling van de scene in de jaren 1990 en liet pas in 2005 weer van hem horen. Abderraouf, sindsdien gedecoreerd door koning Mohammed VI, wordt door Marokkanen aangezien als de peetvader van alle comedians en een voorloper van de one man show.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team